Door het succes van de nationale heren en dames-ploegen op het Europees kampioenschap en de Olympische Spelen zet de hockeysport zich onomkeerbaar op de kaart van de sportwereld. Door dit succes willen steeds meer jongens en meisjes hockeyen. Dit kan ook in HERENTALS!

Onze gloednieuwe Hockeyclub ARTEMIS organiseerde haar eerste sportevent eind mei 2016 met een boeiende initiatiedag waaraan meer dan 100 jongens en meisjes deelnamen. Het zomerkamp kon meer dan 50 deelnemers bekoren eind augustus 2016.
Ondertussen is de opstart van de wekelijkse trainingen in het eerste werkingsjaar een feit en gaan we van start met verscheidene jeugdploegen die aanvankelijk enkel recreatief zullen trainen. Een 1ste paasstage voor de leden en 2e initiatiedag voor leden en niet-leden is in het opstartjaar ook al achter de rug.

In september 2018 trad de club voor het eerst, en wel met 7 teams, in in de competitie.

HC ARTEMIS, Where we all experience hockey! is het motto van de club. ARTEMIS wil niet enkel over sport gaan maar ook een plek zijn waar het leuk vertoeven is! Vanuit dit clubmotto willen we de betrokkenheid van spelers, hun ouders en clubmedewerkers een plek geven en aanmoedigen tijdens onze verschillende sociale events: de jaarlijkse barbecue, de kerstdrink, maandelijkse hotdogdag, ... Dit alles voor jou, je vrienden en familie!

  • Overtuigd? Wil je liever eerst eens proberen?

En wil je vriendjes meenemen om samen te proberen?
Kom dan naar een training! Voor het overzicht met trainingsdata klik je op de rubriek sportief->kalender.

Je mag reeds beginnen bij de club vanaf 5 jaar!

Wat heb je nodig?

  • Goede sportschoenen met profiel of hockeyschoenen.
  • Gewone sportkleding. In de winter een laagje extra en een regenjack bij regenweer.
  • Een goede hockeystick! De club heeft een aantal oefensticks te leen voor de eerste trainingen.
  • Beenbeschermers en een gebitsbeschermer.

Competitiespelers dragen bij de wedstrijden verplicht het clubtenue. Dit kan aangekocht worden via de webshop (zie link in linkernavigatieblokje).

Om nieuwe leden de kans te geven eerst te proberen alvorens zich definitief in te schrijven, kan je eerst 2 proeftrainingen volgen alvorens te beslissen. Hiervoor moet je vooraf inschrijven, wat kan via "Inschrijven voor een proefles".
Proeflessen kunnen gevolgd worden in de maand september en verder aansluitend op volgende schoolvakanties: herfstvakantie, krokusvakantie, paasvakantie. Er zijn geen proeflessen tijdens de winterstop (tijdens de indoor trainingen).

Nieuwe leden (en bestaande niet-competitieve leden) zullen worden bevraagd of ze recreatief of competitief willen sporten.

Zodra je beslist om effectief lid te worden, moet je je aanmelden via "Inschrijven als lid" op de navigatiebalk bovenaan. Na doorsturen van je contactgegevens ontvang je een digitale factuur voor betaling van je lidmaatschapsbijdrage (tarieven zie: "Lidgeld"). Na ontvangst van je lidgeld wordt je aanvraag afgerond met een automatische inschrijving bij de Belgische Hockeybond.

  • Bestaande leden

Spelers die reeds lid zijn ontvangen op het einde van het sportseizoen een uitnodiging tot betaling van het lidgeld voor het nieuwe sportseizoen. Betaling is voldoende om het lidmaatschap te verlengen. Een hernieuwde inschrijving is niet nodig.
Spelers die niet langer lid willen blijven kunnen op elk moment uitschrijven uit de club. Hiervoor dient hij/zij een aangetekend schrijven te sturen aan de KBHB, en het online formulier op de website van de club in te vullen. Andere communicatiekanalen worden niet aanvaard. De administratie met het aangetekende schrijven is een door de KBHB verplichte werkwijze.